PREPARAT DE Dr. Oetker
           

Îngheţat e bun

frozen-slice.png
Natura are și ea un buton de pauză, se numește “înghețare”. Acesta este folosit și pentru momentele în care se dorește păstrarea mâncării nealterate, proaspete și pline de nutrienți.
Congelarea este o metodă naturală de conservare, cunoscută și folosită din cele mai vechi timpuri.
Mai mult decât atât, pizza congelată Dr. Oetker a trecut testul celor mai exigenți consumatori. Departamentul nostru de senzorică, adică mai mult de 4.000 de consumatori testeri, a degustat pizza după ce experții noștri au creat-o și verificat-o. Bineînțeles, la degustarea de pizza congelată sunt invitați să participe consumatori care în viața de zi cu zi cumpără pizza congelată și care au standarde înalte de calitate pentru acest produs.

Despre produse congelate

Atunci când o legumă este culeasă, este momentul în care are cei mai mulți nutrienți și vitamine, apoi, în procesul de transport și depozitare, își pierde, treptat, din aceste beneficii. Însă, congelate, acestea se păstrează aproape așa cum au fost culese pentru ca tu să te bucuri de o masă bogată în substanțele necesare, mai ales că ai nevoie de cât mai multe porții de legume zilnic.

De ce îngheţat este bun

Studiile care au comparat valoarea nutritivă a fructelor și a legumelor proaspete față de cele conservate prin înghețare au arătat că valorea nutritivă are niveluri foarte asemănătoare.

S-au analizat fructe și legume în paralel. O grupă a fost înghețată la 24 de ore după cules și menținută așa timp de zece zile și 90 de zile într-un congelator. Altă grupă de fructe și legume a fost depozitată și analizată după cules la 24 de ore și după trei și zece zile în frigider.

Rezultatele au arătat că valorile vitaminelor solubile, B2 și vitamina C au fost la fel sau mai mari în cazul fructelor și legumelor înghețate. De asemenea, cinci minerale, fibre și alte componente importante au avut valori mai crescute în grupa fructelor și legumelor înghețate.

Pe lângă legume, Pizza Dr. Oetker mai folosește o mulțime de ingrediente delicioase pentru produsele sale și pentru toate acestea se utilizează un sistem cuprinzător de management al furnizorilor care trebuie să respecte întocmai rețeta și cerințele de calitate dorite pentru fiecare materie primă. De exemplu: o felie de salam este bună pentru Pizza Dr. Oetker doar atunci când are un conținut bine definit de proteine, sare și o formă perfectă.

 

Mituri despre produsele congelate

Multă lume crede că produsele congelate sunt mai puțin nutritive decât cele proaspete, însă nu este chiar așa.

Mixurile și produsele înghețate se păstrează exact așa de bogate în nutirenți cum sunt, oprite din drumul lor către eliminarea nutrienților în momentul în care sunt cele mai gustoase și mai nutritive.

Sigur ai văzut că zona de produse înghețate a magazinului este cea mai variată și mai delicioasă. Observă atent fiecare etichetă a produselor pe care le alegi, dar, nu uita, mesele rapid de pregătit nu înseamnă mai puțină valoare nutrițională!

Pizza congelată - cum este facută

Pizza de la Dr. Oetker folosește acest proces de congelare pentru produsele sale pentru că ne dorim să îți aducem pizza proaspătă și delicioasă la tine acasă.

Ca și la italieni, producția începe tot cu pregătirea aluatului, care este bine frământat și apoi pus la dospit. Aluatul capătă apoi forma caracteristică și intră din nou la dospit ca să devină blatul delicios pe care se vor adăuga ingredientele. Apoi este adăugat sosul de roșii și un strat de mozzarella, plus alte ingrediente, în funcție de specialitatea fiecăruia. Urmează congelarea, unde petrec aproximativ 20 de minute la –30 de grade Celsius. Apoi sunt ambalate și sunt gata de transportat!

Pentru a se asigura potrivirea perfectă și asemănarea unei pizza cu alta, sunt efectuate controale de greutate la diferite puncte: greutatea aluatului crud, sosul de roșii, amestecul de brânză și salamul trebuie să se încadreze exact în specificații.

Desigur, acestea mai trebuie să și arate întotdeauna la fel de apetisant precum imaginea de pe ambalaj. Acest lucru nu se realizează în mod mecanic la Dr. Oetker, ci de personal special instruit.

Înainte ca o pizza congelată Dr. Oetker să intre în vânzare, mulți specialiști Dr. Oetker din diverse domenii depun mult efort pentru a implementa dorințele consumatorilor și pentru a asigura promisiunea calității. Aceștia acordă note, precum profesorii, printre altele, pentru toppinguri, blaturi și condimente.

Faptul că pizza congelată e rapid de pregătit și e mereu la îndemână nu înseamnă ca nu este la fel de plină de viață ca o pizza tocmai scoasă din cuptorul de restaurant.